Minneord Johannes Anda

Logo_KleppIL84x90

 

Ved Johannes Anda sin bortgang har Klepp IL mistet en person som gjennom mange år har gjort en fantastisk innsats for idrettslaget. Han var aktiv dommer i hele 29 år. I tillegg spilte han på B-laget, C-laget, Old-Boys og Veteran i en periode.  Johannes representerte Klepp IL på en fremragende måte.  Han var alltid positiv, og så sant han hadde tid stilte Johannes opp når han ble spurt om et dommeroppdrag.

Tidligere dommer-kollega Stefan Merenyi, har i Stavanger Aftenblad skrevet noen flotte minneord om Johannes som vi har fått lov til å bringe videre også på klubbens hjemmeside:

 

MINNEORD 

Faglærer og aktiv fotballdommer Johannes Anda døde 19.mai etter lang tids sykdom 69 år gammel. Han var en kjær og kjent person, utrolig hjelpsom i mange sammenhenger og var en stødig familieoverhode. Når noe skulle ordnes, av uansett karakter, så måtte det gjøres med en gang. Johannes likte ikke å utsette jobben – få det gjort – var hans motto.

Etter yrkesskolen begynte han å jobbe på sykkelfabrikken hos Jonas Øglænd i 1961, bare 17 år gammel. Og der var han i rundt 30 år og fikk gullklokke for lang og tro tjeneste.  Fra 1991 var han faglærer i mekanikerfaget i Godalen videregående etter å ha tatt spesialutdannelse med flere fagbrev og var på jobb helt til desember i fjor, 68 år gammel.

Alle som kjente Johannes hadde bare lovord å si om ham. Han var en person som likte å gi av seg selv og var villig til å hjelpe alle. Rørleggerjobb, elektriker, fikse på maskiner  i hjemmet og på gården var ingen problem for Johannes. I 1971 ble han gift med Ann-Marie Tonstad og de fikk tre gutter og en jente og nå teller familien også 10 barnebarn. Johannes bygde selv hus på Klepp stasjon men tilbrakte også mye tid med familien ved hytten på Tonstad. De var også flinke til å reise rundt i den store verden. Familien har en stor bekjentskapskrets også utover på Jæren.

I 2006 ble det konstatert svulst på hjernen men den var sakte-voksende slik at det ble ikke utført operasjon før i 2010 i Bergen. Johannes holdt en fin tale for dommerne og takket for støtte og hjelp i en vanskelig tid. Han var optimist til det siste. Situasjonen ble verre i januar og etter hvert innså han realiteten og forandret karakter og ble mer deprimert. De siste ukene tilbrakte han ved Kleppheimen.

Johannes begynte å dømme fotballkamper i 1985 og var aktiv for både Fotballkretsen og for Bedriftsidrettskretsen. Han var villig til å ta på seg oppdrag og sparte seg ikke.  I fjor høst meldte han seg også på til årets sesong som skulle bli hans 30. som dommer – men det fikk han ikke oppleve.

Storfamilien mistet en utrolig omgjengelig, kjær, hjelpsom og omsorgsfull person som ville bare godt for alle. Dommerstanden mistet en pliktoppfyllende, konsekvent og skvær kollega.

                                     

STEFAN  MERENYI

Posted in Fotball bredde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *