Referat Klepp – Frøyland

Uavgjort i lokaloppgjøret mot Frøyland

 

Klepp Stadion: 23.05.2014

Seriekamp 3. divisjon: Klepp – Frøyland 2 – 2 (1 – 2)
Dommer: Frode Lindboe, Randaberg IL -Fotball
Gule kort: Stian Bore og Dagfinn Nærland, Klepp, Ragnvald Soma og Marius Undheim, Frøyland
Tilskuere: 261

Mål: 26. min. 1 – 0 str. Leif Vesterheim Malmin, 36. min. 1 – 1 Ole Thomas Herrem, 41. min. 1 – 2 Tommy Tønnesen, 57. min 2 – 2 Hugo Waaland
Klepps lag: ( 4 – 5 – 1 ): Fredrik Vigre – Jarle Madland, Vegard Eide (74. min Kristian Fjellstad), Hugo Waaland, Dagfinn Nærland – Erik Hatteland, Stian Bore, Eirik Stokka, Joachim Moen (70. min Simen Hella Andresen ), Ronny Stokkeland Egelandsdal – Leif Vesterheim Malmin

 

Det var klart for lokaloppgjør på Klepp Stadion i sjette serierunde, da nabo Frøyland kom på besøk. Et Frøyland lag som har imponert så langt, og toppet tabellen, var klare favoritter på forhånd. Og de forsvarte favorittstempelet, etter at Klepp hadde yppet seg litt i starten var det Frøyland som tok over og styrte kampen. Klepp var tamme og klarte ikke flytte verken beina eller lagdeler raskt nok. Det så faktisk ut som at det bare var gjestene som hadde vilje og evne til å vinne kampen.

 

Flere cornere og stort ballinnehav til tross, og vi må vel si mot spillets gang, tok Klepp ledelsen i 26. min. Ragnvald Soma felte Stian Bore soleklart på ca 20 m og fikk fortjent gult kort. Frisparket tok Eirik Stokka og skjøt hardt, ballen ble stoppet med handa av en Frøyland-spiller, og dommer Lindboe pekte resolutt på straffemerket. Leif var som vanlig sikker og knallet ballen i mål. Garantert surt for Frøyland, men de slo relativ raskt tilbake, først med en stor sjanse kun ett minutt etter Klepp sin scoring da Rune Pedersen Bore headet like over etter et godt innlegg. Så i det 36. min kom utligning da Ole Thomas Herrem fikk ballen og alene med keeper scoret han sikkert i lengste hjørne. Det skal sies at her er det to dommeravgjørelser vi stiller spørsmål med; Leif skal ha et soleklart frispark i forkant, og Herrem er vitterlig i offside da han får ballen. Utligningen var fortjent, men skulle ikke vært godkjent – «slik er fotballen», som vi alltid sier.

 

Kun fire minutter senere, i 41. min. tok Frøyland ledelsen etter en corner, det så ut som Klepp fikk klarert, men ikke godt nok. Bak i feltet stod Tommy Tønnesen, fikk ballen og satte den i mål. Og de kunne øket ledelsen i omgangens siste minutt; et langt oppspill til Herrem – som denne gang lurer offsidefella – og kommer alene med keeper. En fantastisk redning av Fredrik Vigre hindrer scoring. Men en fortjent ledelse til gjestene til pause.

 

Pausen brukte nok Klepp best, det va et «nytt» Klepplag som startet andre omgang. Høyere opp på banen, større aggressivitet, og det var Klepp som styrte – men selvsagt var Frøyland langt fra ufarlige når de vant ballen. I 57 min får Klepp et frispark på sin høyre side 10-15 m inn på motstanderes banehalvdel. Stian er servitør, med sin gode venstre fot slår han perfekt inn foran mål, banens beste spiller Hugo Waaland dukker opp og header vakkert i mål. Klepp har utligne – heller ikke ufortjent. Omgangen er tett, men som sagt er Klepp fullt på høyden – og vel så det. Det er synd at Ronnys fantastiske raid på venstresiden helt mot slutten ikke gir resultat. Ronny forserte langs sidelinjen, og dødlinjen, passerte den ene etter den andre Frøylands-spiller, dessverre ble innlegget blokkert. Skulle du skutt selv Ronny? Men et av kampens absolutte høydepunkt, ja det var det!

 

Uavgjort i et lokaloppgjør er ikke helt uvanlig. Klepp viste i andre omgang viljen som må til for å få resultat. Flere solide spillere på skadelisten, men Damsen sier alltid at de beste elleve er de som starter uansett skader eller ikke – det er en korrekt måte å si det på.

 

Bra med tilskuere var det også, vi tipper tribunene hadde vært fullsatt hvis det ikke var for Jærnåttå. Kjekt med slike lokaloppgjør, og det så ut som det var en god tone både ute på bane og på sidelinjen – ingen «Mind the gap» t-skorter å se i dag. Frøyland kommer garantert til å være helt i toppen videre, de har en bred og god tropp. Men vi er også imponert av Klepp, de har hatt gode prestasjoner så langt uten at poengfangsten har vært som ønsket og kunne vært. Klepp blir bedre utover sesongen, er vår spådom.

 

Neste kamp er onsdag 28. mai borte mot Hundvåg kl 17.45, deretter er det hjemme mot topplaget Kopervik søndag 1. juni kl 15.00. «Me sjåast på Stadion»!!

 

Malvin

Posted in Herre A.