Referat Klepp – Kopervik

Kleppherrene med herlig revansj, slo topplaget Kopervik

 

Klepp Stadion: 01.06.2014

Seriekamp 3. divisjon: Klepp – Kopervik 2 – 0 (0 – 0)
Dommer: Sigbjørn Paulsen, Austrått IL
Gule kort: Hugo Waaland og Eirik Stokka, Klepp, Helge Einarsen, Kopervik
Tilskuere: 135

Mål: 81. min. 1 – 0 Hugo Waaland, 86. min 2 – 0 str. Leif Vesterheim Malmin,

Klepps lag: ( 4 – 5 – 1 ): Fredrik Vigre – Jarle Madland, Dag Håvar Tveit Fossen, Hugo Waaland, Kristian Fjellstad – Erik Hatteland (62. min Ronny Egelandsdal ), Stian Bore (88. min Preben Stangeland), Dagfinn Nærland, Simen Hella Andresen (62. min Eirik Stokka), Joachim Moen – Leif Vesterheim Malmin

Etter den begredelige kampen mot Hundvåg onsdag, var det et Klepplag som ville revansjere det pinlige tapet. Motstander Kopervik kom i motsetning fra en solid 4-1 seier mot Vardeneset, og hadde som mål å sikre tabelltoppen. Alt lå til rette for et spennende oppgjør, og det strålende været la heller ingen demper på forventingene. Det ble en kamp som varierte i kvalitet og tempo, men det var ikke noe å si på at Klepp sikret seg en 2-0 seier til slutt. En del kontroversiell situasjoner og dommeravgjørelser «krydret» også oppgjøret.

 

Klepp startet kampen klart best, og allerede i kampens første minutt fikk de en stor sjanse da Dagfinn Nærland fikk skutt, men Koperviks keeper reddet til corner. De første 15 min styrte Klepp, uten å skape de store mål-sjansen. Etter det jevnet det seg ut, og spillet bølget mye fram og tilbake uten for mange sjanser, og omgangen endte målløs.

 

Andre omgang er Klepp best, og har en del sjanser. Men det har også Kopervik og, så kampen kunne en stund vippet begge veier. Kopervik fikk annullert en scoring for offside, ikke korrekt ble det hevdet fra deres side, vi kunne ikke avgjøre det blant alle spillerne foran Kleppmålet. Det ble også påstått at Hugo skulle hatt sitt andre gule kort i en duell hvor dommeren trakk frisparket utenfor 16 m – vi er jammen ikke sikre på om det var frispark en gang. Og Ronny blir da vitterlig hindret da han finter en Koperviks spiller i deres felt, må man falle for at det skal være straffe? Flere slike situasjoner skapte litt temperatur både på banen og tribunen.

 

Vi får imidlertid ta med oss de avgjørende fire minutter av kampen; i 81. min slår Stian en perfekt corner hvor «luftens konge» Hugo kommer i stor fart og nikker knallhardt i mål. Og i 86. min får en frisk Stokka, som var kommet innpå, straffe etter å ha blitt felt, Leif er igjen sikker fra merket og knaller ballen opp i nettaket. Da virker seieren sikret, selv om Kopervik forsøker å få redusering ender kampen med en alt i alt fortjent seier til Klepp.

 

Som sagt var det en del situasjoner som ga grunnlag for diskusjon, dommertrioen får være med å ta en del av skylden for at det ble litt «surt». Dommerne har ikke alltid en like lett jobb, det er vil vel enige om, og de får mange ganger ufortjent «tyn». Men det som undres meg mang en gang er mangel på humør, kall de gjerne glede på banen, og da får de ofte ikke den positive tonen med spillerne heller, slik noen dommere har en god evne til. Skal ikke dommerne også ha det kjekt på banen? Er man fra avspark bare brysk og avviser all dialog, ja da blir det lett en «sur» tone. Spillerne på banen har et hovedansvar for å «oppføre seg», men jammen kan en dommer være med å legge grunnlaget for at tonen blir positiv også. «Smil til verden og verden smiler til deg» – et godt motto for alle involverte aktører i en fotballkamp…

 

Damsen var imidlertid svært godt fornøyd med seieren, god innsats og endelig holdt vi nullen baklengs.

 

Neste kamp er allerede torsdag 5. juni kl 19.00 hjemme mot Vaulen. Ingen lett kamp, Vaulen ligger på fjerde plass et poeng foran Klepp, så motivasjonen bør så absolutt være der for Kleppguttene. Vaulens trener ble observert på tribunen, og fikk med seg en full blokk med notater. Damsen gjør nok en lur vri, bytter ut halve laget og legger om hele taktikken!

Me sjåast på stadion på torsdag!

 

SA-SA-SA BRA-BRA-BRA KLEPP-KLEPP-KLEPP!!! X 3

 

Malvin

Foto, Sven Atle Bore

Foto, Sven Atle Bore

Posted in Fotball bredde, Klepp idrettslag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *