Referat Vardeneset – Klepp

Surt tap for Klepp i serieåpningen

 

Vardeneset Stadion 11.04.2014

Seriekamp 3. divisjon: Vardeneset – Klepp 2 – 1 ( 0 – 0 )
Dommer: Einar Ragnvald Løyning, Eiger IL – god dommer
Gule kort: Joachim Moen og Kristian Fjellstad, Klepp, Daniel Lie, Vardeneset
Tilskuere: 60

Mål: 74. min. 1 – 0 Daniel Lie, 86. Min. 2 – 0 Espen Austbø, 93. Min. 2 – 1 Ronny S Egelandsdal
Klepps lag: ( 4 – 4 – 2 ): Fredrik Vigre – Jarle Madland, Hugo Waaland, Kristian Fjellstad, Asgeir Jakobsen ( 63. min Stian Bore ) – Joachim Moen, Simen Hella Andresen ( 77. min Rolv Magne Olsen ), Eirik Stokka, Ronny S Egelandsdal – Erik Hatteland, Leif Vesterheim Malmin

Kleppherrene og Vardeneset tyvstartet årets 3. divisjon avdeling 6. Åpningskamper blir ofte ikke kamper med godt spill, det blir mye kjemping for å få med seg poeng. Kveldens kamp var en slik kamp, men om finspillet uteble så var det nerve og spenning i kampen.

Klepp var det beste laget de første 20 min. Og etter 6 min burde Klepp tatt ledelsen, på et innlegg fra venstre får Leif V Malmin stå helt alene og heade mot mål, dessverre stryker ballen utenfor vinkelen – den så alle i mål og keeper var sjanseløs. Så etter 19 min har Vardeneset en kjempesjanse hvor ballen går stolpen og ut, der er Klepp heldige. Nå overtar Vardeneset styringen av kampen, Klepps midtbane blir springende i mellom og det blir avstand i lagdelene. En del brudd og kontringer får Klepp uten å skape store sjanser, men i 23. min kunne Joachim Moen allerede satt inn sitt livs mål og sikkert årets mål. Han ser keeper er langt ute, og fra midtstreken klinker han til, dessverre stryker den hårfint tverrliggeren. Målløst til pause, en knapp ledelse til Vardeneset hadde det nok ikke vært noe å si på.

Andre omgang starter Klepp best, når vi ser bort fra at Vardeneset rett fra avspark kommer fram på sin høyreside. Skuddet er imidlertid svakt og uten problemer for Fredrik i Kleppmålet. Klepp styrer og gjenvinner ballen stadig, er aggressive og presser Vardeneset på deres banehalvdel. Det skapes sjanser, men Klepp er ikke dyktige nok og har ikke marginer med seg. Likevel henger det et Kleppmål i luften i denne perioden.

Når det ikke skjer kjemper Vardeneset seg inn i kampen igjen, og viser at de gjerne vil avgjøre. Etter 72 min er det bare en kjemperedning av keeper Vigre som forhindrer ledelse til hjemmelaget. Minuttet senere tar Vardeneset ledelsen, det ble noe diskusjon om situasjonen før målet. Klepps Simen Hella Andresen fikk seg en smell i ryggen, og stod halvveis bøyd og hadde vondt, mens Vardeneset hadde fått innkast. Dommeren kom bort til Simen og snakket med han, alle – i alle fall Kleppspillerne – trodde innkastet skulle avventes inntil skadeomfanget var avklart. Så skjedde ikke, Vardeneset fikk ta kastet, mens Kleppspillerne var ukonsentrerte, og scoringen kom mens Simen fortsatt står «i vinkel». Ikke bra av Klepp at det skjer, men og spørsmål om det var riktig å tillate spillet å fortsette.

De ble hektisk de siste minuttene, alle trodde at kampen var avgjort da Vardeneset noe lett får doble ledelsen. Men omlegging til tre bak og nye, friske bein på banen gjorde at Klepp fikk sine muligheter. Først tre minutter på overtid kom reduseringen, i seneste laget, og et surt tap i serieåpningen var et faktum. Kampen viser imidlertid at Klepp ikke blir noen kasteball i årets serie, og vil gi god motstand til de fleste lag. Og spillemessig kan både Klepp og Vardeneset lang bedre.

Dommer Løyning synes vi var god i en vanskelig kamp med mange dueller, han er nok en av 3. divisjons beste dommere. Men hvorfor han tillot at Vardeneset har tre personer som står helt på linjen og dømmer høylytt i hver duell og situasjon på banen, ja det undres vi på. Det er ikke fint å høre på, og skal heller ikke være tillatt etter regelverket. På treningsleir i Tyrkia hadde Klepp besøk av to dommere som informerte om 2014 sesongen, et av hovedpunktene var at kun en person kan stå framme ved linja, de andre skal holde seg i eller ved innbytterboksen. Dette påpekte også dommerne til trener Dams før kampen. Det kan umulig gjelde andre regler for Vardeneset.

Vi i Klepp synes vi i alle år har hatt et veldig greit forhold til Vardeneset, med alltid hyggelig Jørn Brekke i spissen. I dagens programblad «Driblus» «tippes/ønskes» at Klepp rykker ned – de må de gjerne gjøre på sportslig grunnlag. Men begrunnelsen er; «jeg sender Klepp ned grunnet mye tull i de siste årene». Var det tull i 2013? Var det tull i 2012? Var det tull i 2011? – bortsett fra at vi startet med 6 minuspoeng og til slutt var 5 minutter fra opprykk til 2. divisjon? Kjære Vardeneset, kanskje det er på sin plass å ta frem et bibelsk uttrykk til dere: «Hvorfor ser du splinten i din brors øye, men bjelken i ditt eget øye blir du ikke var?» (Matteus 7:3 ). Engasjement rundt egen klubb er viktig og bra, men vi må ikke bli så svaksynte at vi ikke ser utenfor vår egen navle – det skal selvsagt også gjelde oss i Klepp.

Vardeneset ønskes lykke til med sesongen, helt sikkert et topplag – ute på fotballbanen i alle fall!

Malvin

Vardeneset

Posted in Herre A.