Seriestart for «Old-Boys» nærmer seg.

Foto, Sven Atle Bore

Foto, Sven Atle Bore

Seriestart for «Old-Boys» nærmer seg.

Fotballen er i ferd med å rulles i gang på linje med at det nye kunstgresset rulles ut på stadion. De første seriekampene er alt blitt spilt og de første poengene delt ut til både store og små. De aller største derimot, eller skal vi kalle en spade for en spade og si – de aller eldste derimot – er ikke kommet i gang enda.

Vel, i gang og i gang. Gjengen har vært i gang hele vinteren med treninger to ganger i uken. Kamper derimot er det ikke blitt spilt siden i fjor høst. En trofast gjeng med «voksne» gutter, som ser på A-laget som sitt rekrutteringslag, ser nå frem imot kampen om poengene.

Nå er kanskje en liten presisering på sin plass. Vi liker å kalle oss «Old-boys», men sannheten er at det er flere år siden vi stilte lag i Old-Boysklassen, M34. De siste årene har vi stil lag i Veteranklassen (M39), og i M50-klassen. Den siste klassen populært kalt «Gutter 50». Det høres på en måte litt mer stilig ut J

Alderssammensetningen i gruppen vår indikerer helt klart at rekrutteringen har vært tynn de siste årene. Selv om det fra tid til annen dropper innom yngre krefter på treningene våre, er det lite tegn til bedring i forhold til påfyll i bunn. Når det er sagt så er det jo veldig lite frafall i toppen. De eldste blir riktignok eldre, men de er fremdeles i aller høyeste grad med og setter sitt preg på miljøet og treningene. Det er helt sikkert enda mange som vil få oppleve å gå på Ole Johannes sine enkle, men alltid effektive finter på treningene. Disse gutta er m.a.o. som god vin – de blir bare bedre med årene.

Veteranlaget vil i år starte seriespillet hjemme mot Figgjo mandag den 5. mai kl. 20:00. Vi er en fin gjeng som også i år har håp om å kjempe om puljeseieren under en knallhard og kyndig hånd fra spillende manager Bjarne Jåtten. Tidligere mistanker om at Bjarne tok på seg denne jobben utelukkende for sikre seg en plass på laget har vist seg grunnløse. Bjarne har nemlig gang på gang bevist at han enda har det som skal til for å dominere fotballkamper. Rykket er kanskje ikke like heftig som før, men teknikken og overblikket er det ingenting å si på.

Et lite skår i gleden hos veteranlaget i år er at puljen vår kun består av 6 lag. Det betyr usle fem kamper før og fem kamper etter sommerferien. Det er noe i underkant av hva vi setter pris på, men lite vi kan gjøre noe med. Vi får bare gjøre som de sier på TV – ta en kamp om gangen.

Gutter 50-laget starter opp sesongen med bortekamp mot Brodd torsdag 1. mai kl. 20:00. For denne gjengen blir det heldigvis noen flere kamper siden puljen består av 8 lag. Historisk sett er Klepp også i denne klassen alltid med å kriger om de øverste plassene i puljen og det er vel liten grunn til å forvente noe annet i år. Lagets spillende manager i år er Thomas Laland, men det er vel å forvente at et lag som besitter såpass mye fotballerfaring ikke trenger all verden med styring og rettledning. På den annen side er det vel begrenset hva denne gjengen er i stand til å endre på uansett. Her går vel det meste på gammel rutine?

Vi ser alle frem mot en ny sesong med fotballglede og godt humør. Både treningene og kampene våre er i det store og hele fylt med positivitet og energi. Treningstidene våre er onsdager kl. 20:00 og søndager kl. 10:00. Vi setter pris på alle som vil komme og bidra, om det er for å pusse på den fysiske formen eller bare for å være med på noe sosialt og trivelig. Kanskje aller helst litt av begge deler.

 

Torleif Paulsen

Foto, Sven Atle Bore

Foto, Sven Atle Bore

Posted in Fotball bredde.