Tre tap etter en fin start på sesongen for G19

Etter en god start på sesongen har det buttet i mot de tre siste kampene.

Onsdag 30. april spilte vi borte mot Eiger. Kampen endte med 3-1 tap, noe som føltes fryktelig surt. Vi lå under 2-0 til pause etter å ha startet omgangen bra og produsert noen gode sjanser. Uten uttelling lot vi initiativet gå over til Eiger, som etter ca. halvtimen utnyttet passivt forsvarspill hos oss og satte 1-0. Snaut 10 min senere doblet hjemmelaget ledelsen da vi misser med en pasning i eget forsvar.

I pausen gjør vi et par bytter og blir enige om at dette må vi gjøre noe med. Vi går ut i 100 og dominerer spillet totalt de første drøye 20 minuttene. Vi produserer en masse store sjanser og reduseringen kommer på et corner bare 8. min ut i omgangen. På dette tidspunktet er jeg sikker på at vi skal klare å snu kampen i vår favør, i alle fall klare å få med oss ett poeng, men slik vil det ikke bli. Eiger setter isteden 3-1 etter en kontring. Resten av omgangen blir noen jevnere, mest fordi flere av oss virker til å ha mistet troen på at dette vil gå og girer ned et par hakk. Irriterende å tape en slik kamp fordi vi var minst like gode som Eiger, og fordi vi misser i avgjørende øyeblikk innenfor begge 16-meterne.

Onsdag 7. mai møtte vi Ålgård hjemme på Klepp. Her får vi en demonstrasjon på hva høyt aggressivt press kan bety. Alt før det var spilt 1. min presser Ålgård frem feil hos oss og får corner. Den klarerer vi til ny corner, som Ålgård vinner og setter 0-1. Dette gir oss en tung start på kampen og vi sliter veldig med å riste dette av oss. Vi kjemper oss likevel på et vis inn i kampen og kommer til et par halvsjanser og nesten-muligheter. Likevel er Ålgård hakke bedre enn oss og etter drøye halvtimen blir det 0-2 da gjestene spiller seg fri med kombinasjonspill inne i vår 16-meter. 0-3 kommer få minutter senere – på ny etter en corner som Ålgård for lett vinner.

Til tross for dette hever vi oss mot slutten av omgangen og i det 44. minutt presenterer vi kampens flotteste angrep. Direkte spill, få berøringer og stort fart fører Amir ned på dødlinjen på venstresiden. Han slår hardt inn foran mål der Sindre er først og setter enkelt inn reduseringen. Dette setter fart i oss og i andre omgang er vi best. Vi er bl.a. alene med keeper tre ganger uten å få uttelling. Det sliter imidlertid ikke Ålgård med. De setter 1-4 ca. 60. min og kontrollerer egentlig kampen etter det. Selv om vi er gode i deler av kampen taper vi nok for et bedre lag denne gangen.

Onsdag 14. mai sto Lura for tur på bortebane. Her starter vi forsiktig, men overtar etter hvert kontrollen på kampen. Etter 20. min går vi i ledelsen etter et flott angrep. Pasningen gjennom til Sindre er riktignok noe heldig, men forspillet og avslutningen var av godt merke. Omgangen ser ut til å gå til pause med ledelse til oss, men på overtid får Lura straffe. Straffen er nok korrekt idømt, men var av det heldige slaget. Dermed 1-1 til pause.

Andre omgang startet med oss i førersetet. Vi produserer ikke veldig mye i starten, men et par halvsjanser kan vi skilte med. I det 60. min får Lura innkast nede ved hjørneflagget. Kastet tar hele forsvaret vårt på senga. Det er nemlig hardt og langt, veldig langt. Helt til bakre stolpe, der en Luraspiller står nesten alene og får uforstyrret sette 2-1. Vi gir oss imidlertid ikke og få minutter senere utlignet vi etter et frispark som slås inn i feltet og faller ned i beina på Per, som enkelt scorer.

Etter dette er vi gode en periode. Vi produserer flere gode muligheter, bl.a. blir et mål annullert for offside. Dette kan umulig ha vært riktig, men hva hjelper det? Kvarteret før slutt slår Lura et frispark fra midtbanen. Ballen går gjennom hele feltet og faller i beina på en umarkert Luraspiller, som enkelt setter mål. Hodeløst forsvar av oss. Etter dette har vi ikke veldig mye å by på. Mange begynner å bli slitne og vi får ikke til all verden. Noen få min etter setter Lura 4-2. Det kommer etter en retur fra tverrliggeren etter et kanonhardt frispark fra ca. 20 meter. Dette var rett og slett godt gjort av Lura.

Igjen et irriterende tap mot en motstander jeg opplever at vi minst er på høyden med og der det er marginer og som skiller oss fra et bedre resultat. Nå har vi spillefri denne uka, før vi neste onsdag (28. mai) møter Tonstad på hjemmebane kl. 19:00. Da er det kun tre poeng som gjelder.

Detaljer:

Onsdag 30. april 

Eiger – Klepp 3-1 (2-0)

Laget:  Sveinung Erga – Amir Nadarevic, Torstein Stava, Fredrik Larsen, Dia Undheim – Jørgen Jåtten (46. min Kjartan Steinar Kjartansson), Per Skjæveland, Vetle Jakobsen, Sanel Bojadzic,  Hussein A. Mohamed (46. min Haja Andrian) – Sindre V. Tjøtta (58. min Thomas Laland)

Mål: 1-0 Eiger (28), 2-0 Eiger (37), 2-1 Dia Undheim (53), 3-1 Eiger (69).

Onsdag 7. mai

Klepp – Ålgård 1-4 (1-3)

Laget: Sveinung Erga – Amir Nadarevic, Torstein Stava, Fredrik Larsen, Dia Undheim – Jørgen Jåtten (46. min Preben Stangeland), Per Skjæveland, Vetle Jakobsen, Sanel Bojadzic, Haja Andrian (70. min Erik Egeland) – Sindre V. Tjøtta (80. min Kjartan Steinar Kjartansson)

Mål: 0-1 Ålgård (1), 0-2 Ålgård (33), 0-3 Ålgård (39), 1-3 Sindre V. Tjøtta (44), 1-4 Ålgård (61).

Onsdag 14. mai

Lura – Klepp 4-2 (1-1)

Laget: Tomas Kyllingstad – Amir Nadarevic, Torstein Stava, Fredrik Larsen, Jørgen Jåtten – Haja Andrian (87. min Hussein Abdulqadir), Per Skjæveland (75. min Kjartan Steinar Kjartansson), Preben Stangeland (79. min Eirik P. Vesthovde), Thomas Laland, Dia Undheim (90. min Erik Egeland) – Sindre V. Tjøtta.

Mål: 0-1 Sindre V. Tjøtta (20), 1-1 Lura (str. 45), 2-1 Lura (60), 2-2 Per Skjæveland (63), 3-2 Lura (74), 4-2 Lura (78).

 

 

 

 

 

Målscorer:          0-1 Sindre (20), 1-1 Lura (str. 45), 2-1 Lura (60), 2-2 Per (63), 3-2 Lura (74), 4-2 Lura (78).

 

Gult kort:            Torstein og Sindre

 

Posted in Fotball bredde and tagged .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *