Om Klepp IL

Klubben for dei som vil

Klepp IL er et fleridrettslag og ble stiftet i 1919. Det var første gang det ble noen form for organisert idrett på Klepp (med unntak av skytterlaget).

«Mange i bygda oppfattet idretten som galskap og misbruk av tid og krefter. Noen mente til og med at det var umoralsk å drive idrett. Idretten kjempet om de samme ungdommene som avholdslaget, mållaget og ungdomslaget» – hentet fra Jubileumsboka.

Klubben består pr. 2023 av syv grupper:
Klepp Kvinner Elite, Fotball Bredde, Håndball, Turn, eSport, Basket og Idrett for alle (HU-lag i håndball og E-sport). Tidligere har vi også hatt en aktiv friidrettsgruppe og en O-gruppe.

Klepp IL har ca. 1100 medlemmer og omsetter for ca. 15-16 mill. i året.

Klubbens administrasjon er lokalisert på Klepp Stadion (daglig leder, adm./økonomi og markedssjef).

Klubbens sportslige ansatte er lokalisert på Klepp Stadion (trenere, vaktmester, spillerutvikler, markedsmedarbeider Klepp Kvinner Elite og utviklingssjef).

Klubben disponerer følgende anlegg

  • Klepp Turnhall – her holder turngruppa, barneidrett og trampett til. Hallen leies også ut til Klepp Kommune (skole) for gymtimer, Jæren Folkehøgskule, barneselskap og andre arrangement. Hallkapasiteten er for liten, skulle gjerne også hatt håndballgruppa vår i eget hus, de må trene i Klepp Hallen (som eies av Klepp Kommune).
  • Klepp Stadion – stadionbygg med tribunekapasitet til 720 personer (sitte-/ståplasser). Klepp Stadion har kunstgress og en treningsbane (gress).
  • Sentralbaneanlegget (ved Klebe-huset) har 2 kunstgressbaner som klubben disponerer sammen med Klebe SK.

100 år i 2019

I 2019 feiret vi 100-års jubileum hele året. Vi gav ut en flott jubileumsbok (forfattet av Magne Hodne, Elfin Lea og Else Karin Stangeland) som har fått svært gode tilbakemeldinger.

I tillegg hadde vi forskjellige arrangement som:

  • Jubileumsfest for inviterte gjester og klubbens medlemmer
  • Besøk av det norske og danske landslaget i håndball (1 uke) med kamper mot vårt eget HU-lag og landskamp Norge-Danmark.
  • Sponsorturnering i fotball

Den største overraskelsen i jubileumsåret var da Klepp IL vi fikk overrakt Åge Storhaug (1938-2012) sin premiesamling på jubileumsfesten. Åge Storhaug er vel Norges mest meritterte turner gjennom tidene. Vi er ydmyke og takknemlige for gaven.